1. Sex and Drugs and Rock and Roll,
2. Strange Powers: Stephin Merritt and the Magnetic Fields, 3. The Runaways,
4. When You’re Strange, 5. Stones in Exile, 6. Benda Bilili!

Sex and Drugs and Rock and Roll: 
Ο Ιαν Ντιούρι και οι Blockheads, η πολιομυελίτιδα που έπαθε στα 10 του χρόνια και τον άφησε ανάπηρο, το σεξ, ο έρωτας, τα ναρκωτικά και το... R’n’R σε ένα στυλάτο biopic. Μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου, μια κοινωνική προσέγγιση χωρίς προηγούμενο. Ακολουθείστε τον υπέροχο Ντιούρι, χορεύοντας στους ρυθμούς του «Hit Me With Your Rhythm Stick».

Strange Powers: Stephin Merritt and the Magnetic Fields: Το «Strange Powers», είναι ένα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή και το έργο του Στίβεν Μέριτ, με τους Magnetic Fields αλλά και χωρίς αυτούς. Ο Μέριτ αποτελεί μια από τις πιο εσωστρεφείς καλλιτεχνικές περσόνες, καθώς επίσης και έναν από τους πιο ιδιαίτερους μουσικούς της εποχής μας. Στα 89 μόλις λεπτά του ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται μια πλήρης αναφορά, σχετικά με το ξεκίνημα και την απογείωση του, μοναδικού πλέον, ήχου των Fields σε σχέση πάντα με την καταλυτική συνεισφορά του εκρηκτικού Στίβεν.

The Runaways: Η διάσημη πλέον πρωταγωνίστρια του “Twilight”, Κρίστεν Στιούαρτ, υποδύεται την Τζόαν Τζετ στη βιογραφία του θρυλικού ροκ γκρουπ “The Runaways”.  Την πλαισιώνουν οι Ντακότα Φάνινγκ (“Push”), Σκάουτ Τέιλορ – Κόμπτον (“Halloween”) και ο υποψήφιος για Όσκαρ Μάικλ Σάνον (“Revolutionary Road”). Την περίοδο 1975 με 1978, μεσουρανούσε στα αμερικάνικα charts ένα ροκ συγκρότημα με μέλη κοπέλες στην εφηβεία. Οι “The Runaways” άλλαξαν ριζικά τη ροκ σκηνή με την τεράστια επιτυχία τους, ενώ έχτισαν το μονοπάτι για μερικές από τις πιο γνωστές σύγχρονες ροκ τραγουδίστριες. Η Τζόαν Τζετ ήταν το μόνο από τα μέλη που κατάφερε να επιστρέψει στα charts μετά την στροφή σε solo καριέρα.

When you’re strange: Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζει την τελευταία δουλειά του Tom DiCillo. Στο πλαίσιο των προβολών του section «Μουσική & Φίλμ», ο βραβευμένος σκηνοθέτης θα μας παρουσιάσει εντελώς καινούριο αρχειακό υλικό από μια μεγάλη περίοδο δράσης του εξαιρετικά επιδραστικού ροκ κουαρτέτου. Ο δημιουργός των Johnny Suede και Living in Oblivion, δανείζεται τον τίτλο μιας εκ των μεγαλύτερων δισκογραφικών επιτυχιών του θρυλικού συγκροτήματος και δημιουργεί ένα ροκ ντοκιμαντέρ, εφοδιασμένο με πάθος, σεξ, ποίηση, ναρκωτικά και μυστήριο. Περιγράφοντας τη μουσική των Doors και την επιρροή που αυτή ασκεί διαχρονικά, η κινηματογραφιστική προσέγγιση του DeCillo, εφοδιασμένη με την – to the point – αφήγηση της πιο ροκ περσόνας του παγκόσμιου κινηματογράφου. Johnny Depp, ξεφεύγει από τη συνηθισμένη εξιστόρηση γεγονότων και δημιουργεί ένα trip παράλληλα στο ποιητικό παραλήρημα του αξεπέραστου Jim Morrison. Η τελευταία απόπειρα για ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του Τζιμ Μόρισον έγινε από τον Ολιβερ Στόουν. Η ταινία «The Doors» (1991), με έναν εξαιρετικό Βαν Κίλμερ στον ρόλο της πιο αιρετικής περσόνας που πέρασε ποτέ από τη ροκ σκηνή, τα είχε όλα: sex-drugs-rock’n'roll. Της έλειπε το πιο σημαντικό: η αλήθεια.  To “When you’re strange” έρχεται για να αποκαταστήσει την αλήθεια και να προκαλέσει.

Stones in Exile: “Rock and roll, drugs, and sex, με αυτή τη σειρά!”. Με αυτό τον τρόπο, η Anita Pallenberg, διάσημη πρώην συμβία και μητέρα 2 παιδιών του κιθαρίστα των Rolling Stones Keith Richards περιγράφει τη ζωή, στη νότια Γαλλία του 1972. Είναι η περίοδος αμέσως μετά τη μεγάλη ακμή, ο χρόνος μετά την κυκλοφορία ενός από τους πιο σημαντικούς δίσκους της ιστορίας, του περιβόητου Sticky Fingers, το διάστημα που οι Stones εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Αποφεύγοντας την χρεοκοπία ως οικονομικοί πρόσφυγες στη Γαλλία, οι Stones παλεύουν να δημιουργήσουν ένα δίσκο ο οποίος θα καταφέρει, εν καιρώ, να ισοσταθμίσει την επιτυχία του Sticky Fingers. Κρυμμένοι στα πολυδαίδαλα υπόγεια των ενοικιασμένων κατοικιών του Keith και της Anita, μάχονται να ξεπεράσουν τις υψηλές θερμοκρασίες, τον εθισμό από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τις κλοπές, και μια ιδιαίτερα αλαζονική Γαλλική αστυνομία, προκειμένου να διατηρήσουν τον μανδύα της μεγαλύτερης R’n’R μπάντας του κόσμου. Ότι τα καταφέρανε, είναι γνωστό, αλλά δεν θέλετε να μάθετε και το γιατί?
Ένας κρυμμένος θησαυρός ακυκλοφόρητου και σπάνιου οπτικού υλικού που περιλαμβάνει βίντεο, συνεντεύξεις και φωτογραφίες, έρχεται να ρίξει άπλετο φως στην πιο σκοτεινή περίοδο του αγαπημένου μας συγκροτήματος. Το “Stones in Exile”  καταγράφει την εξέλιξη ίσως της πιο δημοφιλούς βρετανικής μπάντας παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια δημιουργίας ενός από τα μεγαλύτερα R’n’R άλμπουμ όλων των εποχών, το «Exile on Main Street».

Benda Bilili!: Μια ιστορία άστεγων παραπληγικών από την Κινσάσα του Κονγκό που κατάφεραν μέσω της αγάπης τους για την κογκολέζικη ρούμπα, το reathm ‘n blues και τη reggae να κατακτήσουν παγκόσμια αποδοχή και καταξίωση. Πριν από μερικές μέρες έπαιξαν και στο Θέατρο Βράχων. Σ΄ αυτή την καταπληκτική ταινία θα δούμε μια ξεχωριστή αναφορά στη δύναμη της ψυχής, ένα μοναδικό παράδειγμα υπέρβασης μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες ζωής.