::: Όταν βρίσκει λίγο ελεύθερο χρόνο απ'τις μπίζνες του ο Knight Commander of the Order of the British Empire Bob Geldof βγάζει κανένα δίσκο. Το προηγούμενό του Sex, Age and Death
βγήκε πριν 9 χρόνια. Τον Οκτώβριο βγάζει το How To Compose Popular...

Songs That Will Sell. Περίμενες να το ονομάσει "Πως να γίνεις τραπεζίτης αφού πρώτα εισβάλεις στο Ιράκ κοροϊδεύοντας τον κόσμο πως τάχα κινδυνεύει από κρυμμένα πυρηνικά και αφήσεις πίσω 100.000 πτώματα;"

::: O Lol Tolhurst που είχε εκδιωχθεί μετά τον τέταρτο δίσκο των Cure γιατί λόγω του αλκοόλ η προσφορά του στο γκρουπ έπιασε πάτο, πρότεινε στον Smith να τον ξαναπάρει στο σχήμα και να γυρίσουν τον κόσμο παρουσιάζοντας το Faith που του χρόνου τριανταρίζει. Να το πάρεις το αγόρι Robert, μην το παιδεύεις.

::: Το άλμπουμ που ηχογραφούν οι Elbow είναι νοσταλγικό με επιρροές απ'την παιδική ηλικία και την εφηβεία τους. (Και πως τις έκρυψαν αυτές στα προηγούμενα;) Είναι σχεδόν έτοιμο αλλά δε βγαίνει φέτος. Lippy Kicks ο προσωρινός τίτλος του.

::: Τον Οκτώβριο θα βγάλει το νέο του It’s What I’m Thinking Pt.1 - Photographing Snowflake ο παλιός αγαπημένος μας Badly Drawn Boy.

::: Εδώ twitter! Σας μιλάει ο διαδικτυακός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων μουσικών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων ράπερ. Δεν πήγε να το πει στα μέσα, έγραψε στο twitter του πως θα χαρίζει ένα τραγούδι κάθε Παρασκευή μέχρι τα Χριστούγεννα και τα μέσα το αναπαρήγαγαν. Αν σε λέγαν κι εσένα Kanye West... Άντε γίνε follower να τα μαθαίνεις πρώτος.

::: Στην Ισλανδία που κατοχύρωσε το δικαίωμα της ανωνυμίας στο ίντερνετ, που οι πολίτες της αρνήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα των τραπεζών, που η πρωθυπουργός τους παντρεύτηκε γυναίκα γίνεται το Iceland Airwaves festival (13-17/10) και διαβάζω για τις αλλοδαπές συμμετοχές του: From France: Chateau Marmont, Gablé and Mondkopf. From the UK: James Blake, Rolo Tomassi, Ramadanman, Teeth, Wild Geese, Yunioshi and Walls. From the USA: Neon Indian, Yuni in Taxco, Dominique Young Unique and Angel Deradoorian. From Canada: Timber Timbre and Diamond Rings. From Greece: Film. From Greenland: Nive  Nilsen.

::: Hurricane Katrina formed over the Bahamas on August 23, 2005... Η συλλογή Dear New Orleans προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα που θα δοθούν σε μη κερδοσκοπικές εταιρείες της περιοχής. Συμμετέχουν My Morning Jacket, Jon Langford, Laura Veirs, Wayne Kramer κ.α. http://dearneworleansmusic.org

::: Annie Lennox is one of world's greatest singers δήλωσε ο μάνατζέρ της και η Island που συμφωνεί την υπέγραψε και την πήρε απ'την RCA. Δύσκολο κουίζ: Ο πρώτος δίσκος στη νέα εταιρία θα έχει: α) διασκευές σε κομμάτια γιαπωνέζικων harsh noise συγκροτημάτων β) χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

::: 17/9 στο Φεστιβάλ Πέτρας: Τζίμης Πανούσης, Last Drive, Deus Ex Machina, 9MM

::: H Chemikal Underground επανέκδοσε τα The Week Never Starts Round Here και Philophobia των Arab Strap σε διπλά cd με bonus Peel Session και Live.