Τα παίρνω απ'την αρχή. Οι Crass ήταν punk μπάντα που έδρασε μεταξύ 77-84. Τα εννιά μέλη της ζούσαν στη φάρμα Dial House στο Essex. Βασικά μέλη, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη συνέντευξη στο Vice, ήταν ο ντράμερ Penny Rimbaud, 67 χρονών σήμερα, η Gee Vaucher που...
ήταν υπεύθυνη για τα εξώφυλλα και την αισθητική τους, 65 χρονών σήμερα και ο ηχολήπτης John Loder που πέθανε το 2005 και ήταν αυτός που χειριζόταν τα δισκογραφικά. Αυτός συνέχισε την εταιρία όταν μετεξελίχθηκε από Crass records σε Southern.

Πριν μερικά χρόνια ο Penny Rimbaud αποφάσισε να συμμαζέψει τον κατάλογο των Crass, κάνοντας remaster, μαζεύοντας ακυκλοφόρητα και κομμάτια από bootleg, γράφοντας αναλυτικά liner notes. Η Gee Vaucher επιμελήθηκε νέα digipack εξώφυλλα με νέο artwork και η Southern ετοιμάζεται να τα κυκλοφορήσει. Ο μπασίστας όμως Pete Wright διαφωνεί με την κυκλοφορία τους και έπεισε κι άλλα μέλη να τον υποστηρίξουν. Και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο που έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι. Σημειωτέον πως οι Crass δεν υπέγραφαν συμβόλαια, ούτε μεταξύ τους, ούτε με την Southern.

Στη φωτογραφία οι κυρίες των Crass Gee Vaucher, Joy De Vivre και Eve Libertine το 1982.

Εδώ η καταπληκτική συνέντευξη των Penny Rimbaud και Steve Ignorant και πολλές αδημοσίευτες μέχρι τώρα φωτογραφίες.